Spôsobuje hnačka nerovnováhu elektrolytov?
Spôsobuje hnačka nerovnováhu elektrolytov?

Video: Spôsobuje hnačka nerovnováhu elektrolytov?

Video: Spôsobuje hnačka nerovnováhu elektrolytov?
Video: 6. diel - Hnačka - kedy stačí samoliečba 2024, Marec
Anonim

Komplikácie môžu vyplynúť z hnačka akejkoľvek etiológie. Strata tekutín s následnou dehydratáciou, elektrolyt straty (sodík, draslík, horčík, chlorid) a niekedy dokonca dochádza k vaskulárnemu kolapsu. Hypokaliémia sa môže vyskytnúť, keď majú pacienti ťažkú alebo chronickú formu hnačka alebo ak stolica obsahuje nadbytok hlienu.

Podobne, aké elektrolyty sa strácajú hnačkou?

Hnačková stolica obsahuje veľké množstvo sodík , chlorid , draslík , a bikarbonát (pozri tabuľku 2.1). Všetky akútne účinky vodnatej hnačky vyplývajú zo straty voda a elektrolyty z tela v tekutej stolici.

Okrem vyššie uvedeného, ako dopĺňate elektrolyty po hnačke? Pomôcť môže pitie ovocných štiav a športových nápojov, ako aj jedenie polievok s čírym vývarom doplniť elektrolyt úrovne. Len dávajte pozor na množstvo cukru v týchto nápojoch, pretože príliš veľa cukru môže zhoršiť hnačka príznaky.

Ako teda hnačka spôsobuje hyponatriémiu?

Chronické, silné vracanie resp hnačka a iné príčin dehydratácie. Toto príčin aby vaše telo strácalo elektrolyty, ako je sodík, a tiež zvyšuje hladiny ADH. Pite príliš veľa vody. Pitie nadmerného množstva vody môže spôsobiť nízky obsah sodíka prebitím schopnosti obličiek vylučovať vodu.

Aké minerály strácate, keď máte hnačku?

Hnačka spôsobuje, že strácate ešte viac tekutín. Stratíte tiež soli a minerály, ako je sodík, chlorid a draslík . Tieto soli a minerály ovplyvňujú množstvo vody, ktorá zostáva vo vašom tele.

Odporúča: