Aký je rozdiel medzi Muscat a Muscadet?
Aký je rozdiel medzi Muscat a Muscadet?

Video: Aký je rozdiel medzi Muscat a Muscadet?

Video: Aký je rozdiel medzi Muscat a Muscadet?
Video: 16. Aký je rozdiel medzi rozsudzovaním a odsudzovaním? - Poľsko, 07.12.2013, SK/PL 2024, Marec
Anonim

The rozdiel je, Muscat Sec a ďalšie Muscat Odrody pochádzajú z iných regiónov vo Francúzsku a sú to sladké dezertné vína. Muscadet je stolové víno typicky vyrobené z hrozna Melon de Bourgogne, ktoré sa odporúča podávať vychladené k jedlám, ako je hydina.

Následne sa možno pýtať, je muškátové víno sladké alebo suché?

Muscat môžu byť vyrobené ako suché , stredná, sladké , šumivé alebo dokonca dezertné víno , a tiež sa používa ako stolové hrozno po celom svete – preto zvlášť popisujeme Muškátové víno ako „grapey“.

Okrem toho, je Muscadet červený alebo biely? Sprievodca ochutnávaním a párovaním Muscadet . Muscadet („muss-kuh-day“) je suchý na kosti, má ľahké telo biele víno z údolia Loiry vo Francúzsku, ktorý sa vyrába z hrozna Melon de Bourgogne. Muscadet je obľúbený ako vynikajúce jedlo víno vďaka svojej minerálnej, citrusovej chuti a vysokej kyslosti.

Tiež viete, čo je príchuť Muscat?

Muscat hrozno a vína majú takmer vždy výraznú sladkú kvetinovú vôňu. Medzi najvýznamnejších členov Muscat rodina sú Muscat blanc à Petits Grains, čo je primárna odroda hrozna používaná pri výrobe talianskeho šumivého vína Asti (známeho aj ako Moscato Asti) vyrobeného v regióne Piemont.

S čím sa Muscadet najlepšie hodí?

So svojimi slanými a citrusovými tónmi sa Muscadet najlepšie hodí k morským plodom. Krevety, mušle, ustrice, hrebenatky, losos, sushi, pstruh, ostriež, sumec, polievka z mušlí z Nového Anglicka, šťuka a ostriež, to všetko je úžasné. víno.

Odporúča: